Pentru o dezvoltare echilibrată a copiilor și adolescenților, începând de la 4 ani, organizez sesiuni individuale și de grup de gândire computațională, inteligență emoțională și abilități sociale.

De ce?

De ce gândire computațională?

În primul rând, pentru că o fundație solidă de gândire logică și algoritmică este utilă pentru toți oamenii, nu doar pentru programatori, pentru a rezolva probleme de orice natură, pentru a ne gestiona viața de zi cu zi și pentru a comunica cu cei din jur. Iar în al doilea rând, avem nevoie de abilități fundamentale de gândire computațională pentru ca programarea să nu fie doar un set de abilități mecanice, șabloane pe care le aplicăm fără să le înțelegem cu adevărat.

De ce inteligență emoțională?

Emoțiile au un rol esențial în dezvoltarea personalității. Cu ajutorul inteligenței emoționale menținem relații sociale sănătoase, lucrăm mai eficient în echipă și suntem mai fericiți. Alte beneficii ale dezvoltării inteligenței emoționale sunt stima de sine sănătoasă, asertivitatea, gestionarea stresului, adaptabilitatea și reziliența emoțională.

Ce?

4-7 ani

Cu cei mai mici, 4-7 ani, citim povești, discutăm despre emoții și comportamente sănătoase, rezolvăm probleme de logică, identificăm algoritmi, construim scheme logice pe baza poveștilor și dezvoltăm abilități de relaționare.

La început vom folosi materiale confecționate, lucrând pe covor, iar trecerea către programare în Scratch se va face treptat.

7-11 ani

Pe lângă transformarea poveștilor în algoritmi și scheme logice, rezolvăm probleme de logică și de matematică, cu accent pe algoritmi. Alternăm exersarea gândirii computaționale cu dezvoltarea de abilități de reglare emoțională, gândire pozitivă, rezolvarea conflictelor și încredere în sine.

Trecerea către programare în Scratch se va face treptat.

Gimnaziu și liceu

Punem bazele obiceiurilor bune care să îi însoțească de-a lungul anilor (odihnă, mișcare, relații sănătoase, gestionarea emoțiilor și a bullying-ului, managementul timpului), plantăm semințe pentru fericire, rezolvăm probleme de logică și scriem algoritmi.

Pentru implementarea algoritmilor vom folosi limbajele care se studiază la școală (Scratch/C).

Unde, Când, Cum, cât?

Întâlnirile de grup se desfășoară o dată la 2 săptămâni, durata unei întâlniri este de 1.5 ore, iar costul este de 100 lei. Cursurile se desfășoară în grupe mici, de maxim 4 copii, în București, sector 3, sau online.

Pentru sesiuni individuale cu copilul dumneavoastră, durata unei întâlniri este de 1 oră, iar costul este de 200 lei.

Pentru mai multe detalii și programări, trimiteți un mesaj pe WhatsApp la 0723857663.

Concluzie

O gândire logică și algoritmică este utilă nu doar unui viitor programator, ci în orice profesie, iar împreună cu abilitățile emoționale și sociale vor asigura copilului tău o fundație solidă pentru o viață echilibrată.